Otvorena dostava ponuda u drugom krugu natječaja za Pleso

Bez autora
Aug 01 2011

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture danas je poslalo poziv za dostavu ponuda natjecateljima koji su ispunili uvjete iz prve faze nadmetanja za javno privatno partnerstvo za Zračnu luku Zagreb. Rok za dostavu konačnih ponuda je 31. listopada ove godine u 13 sati. Tada će svi ponuditelji moći sudjelovati u postupku otvaranja ponuda. Ministarstvo nije priopćilo koliko je natjecatelja ušlo u drugi krug ni koji su to natjecatelji. U javnosti se spekulira da je u drugi krug ušlo šest ponuda. U prvoj fazi nadmetanja 10. svibnja bilo je otvoreno 10 ponuda inozemnih tvrtki. Tridesetogodišnja koncesija za javne radove obuhvaća financiranje, projektiranje, izgradnju, upravljanje i održavanje novog putničkog terminala i pripadajuće infrastrukture u Zračnoj luci Zagreb te upravljanje i održavanje postojeće Zračne luke s pripadajućom infrastrukturom. Ministarstvo će sposobnim natjecateljima dostaviti dokumentaciju za nadmetanje, nacrt koncesijskog ugovora i druge dokumente potrebne za izradu konačne ponude.

Otvorena dostava ponuda u drugom krugu natječaja za PlesoMinistarstvo mora, prometa i infrastrukture danas je poslalo poziv za dostavu ponuda natjecateljima koji su ispunili uvjete iz prve faze nadmetanja za javno privatno partnerstvo za Zračnu luku Zagreb, priopćeno je iz Ministarstva.

Rok za dostavu konačnih ponuda je 31. listopada ove godine u 13 sati. Tada će svi ponuditelji moći sudjelovati u postupku otvaranja ponuda.

Ministarstvo nije priopćilo koliko je natjecatelja ušlo u drugi krug ni koji su to natjecatelji. U javnosti se spekulira da je u drugi krug ušlo šest ponuda. U prvoj fazi nadmetanja 10. svibnja bilo je otvoreno 10 ponuda inozemnih tvrtki.

Tridesetogodišnja koncesija za javne radove obuhvaća financiranje, projektiranje, izgradnju, upravljanje i održavanje novog putničkog terminala i pripadajuće infrastrukture u Zračnoj luci Zagreb te upravljanje i održavanje postojeće Zračne luke s pripadajućom infrastrukturom.

Ministarstvo će, kako se navodi, sposobnim natjecateljima dostaviti dokumentaciju za nadmetanje, nacrt koncesijskog ugovora i druge dokumente potrebne za izradu konačne ponude.

Cilj drugog dijela dvostupanjskog postupka javne nabave (ograničeni postupak za predviđeno javno-privatno partnerstvo za Zračnu luku Zagreb) je odabir ekonomski najpovoljnijeg ponuditelja.

U ovoj fazi nadmetanja ponuditelji će moći postavljati pitanja radi pojašnjenja bilo kojeg dijela dokumentacije, uključujući ugovor o koncesiji.

Kod otvaranja će biti objavljena imena svih ponuditelja koji su dali konačnu ponudu. Bit će objavljeni i njihovi osnovni podaci kao i zbroj sadašnjih vrijednosti ukupne fiksne koncesijske naknade u eurima i zbroj sadašnjih vrijednosti ukupne promjenjive koncesijske naknade u postotku od bruto prihoda.

Konačna odluka bit će objavljena nakon ocjenjivanja preostalih dijelova ponude, kaže se u priopćenju.

Kod otvaranja ponuda u prvoj fazi nadmetanja, rečeno je kako su najvažniji uvjeti za ulazak u drugi krug natječaja da ponuđač ne smije u vlasništvu imati aviokompaniju, mora biti neovisan o državnom proračunu i bez značajnog udjela u vlasništvu zračnih luka u krugu od 400 kilometara od zagrebačke.

Uvjeti uključuju i upravljanje zračnom lukom koja je imala prosječno više od deset milijuna putnika u zadnje tri godine, poslovanje bez gubitaka u zadnje tri godine te godišnji novčani tijek u zadnjem trogodišnjem razdoblju od najmanje 50 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik